بسم الله الرحمن الرحيم

انا كنت شغال من شويه علي سكريبت وحصل مشاكل كثيره بالنسبه لي بسبب إستخدام دالة include لإنه لا يستطيع التعرف علي مسار تركيب السكريبت يعني يتم البرمجة علي اساس ان مسار السكريبت ثابت ولو اي شخص غير المسار تحتاس نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي ويخرب كل الإنكلود ^_^


طيب ايه الحل ؟


الإنكلود من داخل نفس المجلد سهل


بس لو حبيت تخرج من مجلد وتدخل مجلد ثاني وتعمل إنكلود له هتعمل ايه ؟؟


فيه دالة لتغيير مكان المجلد الي إنت تعمل عليه وممكن تستخدمها ولكن مع كثرة إستخدام الإنكلود راح تتوه في الأخر
نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي

انا فكرت في فكرة
نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي


وهي إننا نعمل ملف إسمه path.php نحط فيه مسار التركيب ^_^


والملف ده يبقي علي الموقع في المجلد الرئيسي


وبالتالي يبقي سهل نعمله إنكلود وناخد منه قيمة المتغير الي يحتوي علي مسار التركيب وإليكم الكود التالي لشرح الطريقة :

ضع الكود التالي في اي ملف سوف تستخدم فيه الإنكلود:

كود PHP:
                      $times substr_count($_SERVER['PHP_SELF'],"/");
$rootaccess "";
$i 1;

while (
$i $times) {
 
$rootaccess .= "../";
 
$i++;
}
include(
$rootaccess.'path.php');
$script_pathscript_path
إستخدم الكود التالي في الإنكلود :

كود PHP:
                      include($rootaccess $mostadef 'includes/get_g_values.php'); 
مع إستبدال الـincludes/get_g_values.php بمسار الملف المراد إستدعائه من داخل مسار التركيب

وطبعا لا ننسي كلنا وضع ملف path.php في المجلد الرئيسي للموقع بالمحتوي التالي :

كود PHP:
                      <?
define
"script_path""/script/");
?>
مستبدلا script بمسار التركيب المناسب نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي بدون وضع إسم الموقع وإنما بوضع المسار فقط

أتمني تكون الفكرة واضحه


وانا مجربها وشغاله 100% الحمد لله


اي مشاكل ارجو ان تلفتوا نظري لها