معهد دعم اتش فى اى بى اس لحلول الويب - Powered by vBulletin


 
 
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 12

الموضوع: برمجة لوحة تحكم مثل vb

  1. #1
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    برمجة لوحة تحكم مثل vb


    الدرس الاول

    الدرس الاول شرح نظرية عامة علشان الكل يتاكد ان بالفعل عمل تلك اللو حة
    سهل مش صعب

    كل شئ كبير بدء صغير وتطور وبالفعل اصبح كبير
    يعني انا هحط بين ايدك الاساسيت وانت وشطرتك وفن ابداعك
    مش هرفع ملفات ومرفقات هديك الكود وحده وحده صدقني
    انا معملتش الكود من يوم وليلة والله 2 اسبوع علشان اعمل اللوحة دي
    بدء بالتصميم ثم التطوير والاستايل
    طيب احنا محتاجين اية الكل يركز ويتابع الدورة اول باول اوك
    ويركز في الدروس اي شي مش واصل يسأل عنه
    هنقول الاكوا بطريقة بسيطة يعني محدش يقول اختصارات للاكواد في الاول
    علشا لو حد جديد ما يتلغبط معانا
    الملفات اللى هنشتغل عليها
    شرح الملفات اللى هنجهزها على الشغل

    1-index.php
    وده ملف الصفحة الرئيسية اللى هندخل اللوحة من خلاله
    2-log_in.php
    ده ملف هياخد البيانات المدخلة من index.php وهيشوفها صح ولا لا بيانات الدخول

    هنشرح الملفين دول

    ملحوظة مهمة

    مش هنعمل استايل الان الا بعد مانخلص الدروس علشان يبقي اسهل

    نبدء اولا ملف index.php

    كود PHP:
                           <?php
    session_start
    ();
    $TITLE="تسجيل الدخول";
    include(
    "head.php");
    ?>
    <p><br><br><br>
    <body>
    <form action='index.php?admin=log_in' method='post'>
    <div align="center" >
    <table><tr>
    <td align="center">&nbsp;<b>تسجيل الدخول</b></td>
    </tr>
    </table>
    <table style="width:450;background-image:url(style/images/cp_navbody_bg.gif);border-top:1px #FFFFFF solid;border-bottom:2px #FFFFFF solid">
    <tr><td style="width:100px;height:75px;background-image:url(style/images/logo_in.png)"></td>
    <td  style="width:350px;height:75px" align="center"><b>W_TEC -عالم التكنولوجيا
    </b><br>W_TEC 1.0.1 لوحة تحكم الإدارة </td>
    </tr>
    </table>
     
    <?
    switch ($_REQUEST[admin]){
     default:
    ?>
    <br>
    <table  width="350px"><tr>
    <td width="10px"></td>
    <td align="left">
    اسـم العضـو 
    </td>
    <td width="250px">
    <input  type='text' name='user_name'>
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="10px"></td>
    <td align="left">
    كلمـة المرور
    </td>
    <td>
    <input  type='password' name='pass_name'>
    </td></tr>
    <tr>
    <td width="10px"></td>
    <td></td>
    <td align="center">
    <input  type='submit' value='تسجيـل الدخول'>
     
    <?
    break;
    case
    "log_in":
    include(
    "log_in.php");
    break;
     
    case
    "log_out":
    unset( 
    $_SESSION['admin_session']);  
    session_destroy();  
    echo 
    "<div><br> تم تسجيل الخروج ";
    echo 
    "<br><br>
    <a href='index.php'>اضغط هنا</a>
     لتسجيل الدخول مره اخرى</div>"
    ;
     
     
    break;
    }
    ?>
    <br>
    </td><tr></table>
     
    </div>
    </form>
    الشرح

    اول سطر بداية الجلسة طبعا معروفة

    التاني عنوان الصفحة اللى هيظهر فى شريط العنوان

    الثالث جلب ملف اللى هنكتب فية الاستايل بعدين

    الرابع نعطي اسطر جديدة وطبعا علشان التصميم يبقي تحت شوية
    تصميم اية تصميم فورم الدخول

    الخامس بداية جسم الصفحة ودة ضروري لان هنخلى الصفحة بخلفية من خلاله

    السادس بداية الفورم اللى هياخد المعلومات
    واحد يقولى معلومات ايه نقلة صحصح معانا معلومات الدخول الاسم والباسورد

    كود PHP:
                           <form action='index.php?admin=log_in' method='post'
    نلاحظ ان الاكشن نفس اسم الصفحة بس هناك شي جديد
    admin=log_in
    دة العنوان اللى هيروحة في الصفحة يعني هيدور على كلمة log_in هنتعرف عليها دلوقتي
    اما كلمة admn دة اسم دالة السويتش اللى هيدخلها يدور على العنوان المساوي اللى هو log_in

    طيب الفورم بداخلة اكثر من جدول وبعد اول جدولين
    كود جديد كود PHP وهو بداية السويتش


    كود PHP:
                           switch ($_REQUEST[admin]){ 
    لاحظ اسم السويتش هو admin

    من خلالها هنتحرك في نفس الصفحة للتاكد من الباسورد والاسم طبعا اللى ميعرفش الدالة دي هيلاقي شرح ليها هنا

    وكلمة default

    تعني ان الكود اللى بعد الكلمة دي هو الاساسي بالصفحة مش هيظهر غيرة من الدالة دي

    وبعدها سطر جديد وبداية جدول ثالث اللى هنوضع بة input علشان ندخل المعلومات فيها

    بعد الجدول دة هنلاقي كود PHP
    case"log_in"

    لسة قايل فوق لما قولت اكشن الفورم صح طيب لما ادوس على زر الدخول هينتقل الي الكود دة

    كود PHP:
                           include("log_in.php"); 
    يعني هجيب صفحة log_in.php
    كلمة break تعني توقف اي ممنوع قرائة كود اخر في الدالة

    نبص بعد الكود ده كود اخر PHP بس جميل جدا ركز واشرب شاي وهاتلي دماغك هنا طبعا في الدرس

    كود PHP:
                           case"log_out":
    unset( 
    $_SESSION['admin_session']);  
    session_destroy();  
    echo 
    "<div><br> تم تسجيل الخروج ";
    echo 
    "<br><br>
    <a href='index.php'>اضغط هنا</a>
     لتسجيل الدخول مره اخرى</div>"
    ;
     
     
    break; 
    ده كود تسجيل الخروج يعني بيحتوي على تدمير الجلسة اللي بدايتها في اول الصفحة
    واغلقنا الدالة (السويتش)
    وبعد كدة غلق الجدول المفتوح والفورم
    وبكدة نكون انتهينا من اول صفحة وهي index.php

    الصفحة التانية log_in.php

    طبعا اللى شاف الدرس كويس هيعرف ان الصفحة دة مطلوبة فى الصفحة السابقة


    كود PHP:
                           <?php
    include("head.php");
    include(
    "w_tec_info.php");
     
    if (
    $_POST[user_name]==""){
     echo 
    "<div ><br>
     نرجو ادخال اسم العضــو ...
     <a href='index.php'> [
      اضغط هنا 
      ].</a>.للرجوع
     </div>
      <br> "
    ;
    }
    elseif(
    $_POST[pass_name]==""){
     echo 
    "<div class='style1'><br>
     نرجو ادخال كلمة المرور ...
    <a href='index.php'> [
      اضغط هنا 
      ].</a>.للرجوع
    </div>
      <br>  "
    ;
    }
    elseif{
     
     if(
    $_POST[user_name]==$admin && $_POST[pass_name]==$pass){
     
      
    $_SESSION['$admin_session']="$_POST[user_name]";
     
      echo 
    "<div ><br><img src='style/images/kwalletmanager.png'>
      لقد تم تسجيل الدخول بنجاح  يا : 
    $_POST[user_name] 
      <br />سيتم نقلك الان للوحة التحكم
     
      <br />اذا لم يتم نقلك خلال ثواني  <a href='index_admin.php'>اضغط هنا</a>
      ...<meta http-equiv = refresh content=5;url=index_admin.php>
      </div>
      <br> 
      "
    ;  
     
     
     }
     else{
      echo 
    "<div ><br>اسم المستخدم او كلمة المرور خطأ ... 
      <a href='index.php'>[
      اضغط هنا 
      ].</a>.للرجوع
     
      </div>
      "
    ;
     
     }
     
    ?>
    دي صفحة للتاكد من البيانات المدخلة ومقارنتها وتسجيل الجلسه

    اولا امر جلب صفحة head.php
    وقلت دي هيبقي فيها الاستايل

    التاني شبه بس ملف w_tec_info.php
    ودة طبعا فية متغيرين الاسم والباسورد
    وكودة هو

    كود PHP:
                           <?php
    //اسم المستخدم
    $admin "hossam2044";
    //الباسورد
    $pass "0129493521";
    ?>
    علشان نقارنهم بالمدخل من المستخدم

    كود PHP:
                           if ($_POST[user_name]==""){
     echo 
    "<div ><br>
     نرجو ادخال اسم العضــو ...
     <a href='index.php'> [
      اضغط هنا 
      ].</a>.للرجوع
     </div>
      <br> "
    ;

    طبعا اول شرط لو الاسم فارغ اظهر الرسالة دي


    كود PHP:
                           elseif($_POST[pass_name]==""){
     echo 
    "<div class='style1'><br>
     نرجو ادخال كلمة المرور ...
    <a href='index.php'> [
      اضغط هنا 
      ].</a>.للرجوع
    </div>
      <br>  "
    ;

    الشرط التاني دة لو اتحقق الشرط الاول يشوف كلمة المرور لو فارغه اظهر الرسالة دي

    كود PHP:
                           elseif{
     
     if(
    $_POST[user_name]==$admin && $_POST[pass_name]==$pass){
     
      
    $_SESSION['$admin_session']="$_POST[user_name]";
     
      echo 
    "<div ><br><img src='style/images/kwalletmanager.png'>
      لقد تم تسجيل الدخول بنجاح  يا : 
    $_POST[user_name] 
      <br />سيتم نقلك الان للوحة التحكم
     
      <br />اذا لم يتم نقلك خلال ثواني  <a href='index_admin.php'>اضغط هنا</a>
      ...<meta http-equiv = refresh content=5;url=index_admin.php>
      </div>
      <br> 
      "
    ;  
     
     
     } 
    الشرط الثالث لو الشرطين السابقين اتحققو ان المستخدم دخل اسم وكلمة مرور

    هنا بيتأكد منهم ولو وجدهم صح هيسجل الجلسة من خلال الكود


    كود PHP:
                            $_SESSION['$admin_session']="$_POST[user_name]"
    ويحولك عل صفحة جديدة


    كود PHP:
                           else{
      echo 
    "<div ><br>اسم المستخدم او كلمة المرور خطأ ... 
      <a href='index.php'>[
      اضغط هنا 
      ].</a>.للرجوع
     
      </div>
      "
    ;
     
     } 
    اخر شرط لو كلمة الاسم غير صحيح وكلمة المرور رجعني تاني علشان ادخلهم

    وبكدة خلصنا 3 ملفات مش 2 لان خدنا ملف بسيط معانا في الشرح وهو w_tec_info.php

    ملاحظة

    كتير هستخدم كلمة w_tec لان ده اسم موقع اللى بصمم فية الان ومنذ فترة طويلة اللى عاوز يستبدله يستبدلة
    ويفضل تركة وبعد مانخلص ابقي استبدلة علشان محدش يتلغبط

    الي اللقاء في درس اخر

  2. #2
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    الدرس الثاني

    لقد اخذنا في الدرس الاول برمجة صفحة الدخول الرئيسية index.php
    وبرمجة صفحة التاكد من صحة البيانات المدخلة log_in.php
    ومن خلال الشرح اخدنا ملف w_tec_info.php وهو يحمل معلومات
    الدخول الاصلية

    اليوم يوم جديد ودرس جديد لنتقدم بالدورة خطوة الى هدفنا

    سوف نبرمج الصفحة الرئيسية بلوحة التحكم والتي تحتوي على القائمة اليمني والهيدر والتصفح الايسر مثل الصورة في اول مشركة

    طب المطلوب انك تبقي معايا للاخر درس لذيذ مفيد يمكن هنتعرف على
    شئ جديد من نوعة وهيفدنا بعد كده في التصميمات الكبيره

    الملف الاول
    admin_home.php
    ويمكن تسميتة admin.php فقط ولاكن ابقي معي بنفس التسميات

    نشوف الكود اللى بيحتوية الملف دة

    كود PHP:
                           <?
    include("head.php");
    ?>
    <frameset cols="*,200" FRAMEBORDER='0' FRAMESPACING='0'>
    <FRAMESET rows="20,*" FRAMEBORDER='0' FRAMESPACING='0'> 
    <frame name="top" scrolling="NO" src="header.php" NORESIZE>
    <frame name="left" scrolling="auto" src="main.php" NORESIZE>
    </frameset>
    <frame name="right" scrolling="auto" src="menu.php" NORESIZE>
    </frameset>
    <body></body>
    </html>
    كود صغير لكن عملة كبير جداااااا في لوحة التحكم
    السطر الاول كما تعودنا جلب ملف الاستايل
    السطر الثاني وهو امر جديد وفريد من نوعه
    وهو لتقسيم جسم الصفحة وياتي قبل امر البودي body
    امر frameset تقسيم جسم الصفحة
    امر cols="*,200" نصفين شمال ويمين واليمين 200 بيسكل والباقي في الشمال على حسب حجم الشاشة ودائما يبدء التقسيم من الشمال لليمين
    امر FRAMEBORDER='0' ليس لة حدود وطبعا معروفة
    السطر الثالث rows تقسيم الجزء الايسر على نصفين اعلى واسفل
    والجزء العلوي 20 بيسكل والباقي في الجزء السفلي

    السطر الرابع جلب صفحة الي الجزء العلوي تظهر فية
    name="top" خاصية التسمية مهمة لاستخدامها فى الروابط

    scrolling="NO" شريط لتمرير وهنا ملغي ويمكن عملة اوتو AUTO مثل الباقي

    src="header.php" عنوان الصفحة اللى هتبقي في الجزء العلوي

    NORESIZE الحجم ثابت لايمكن تكبيره وتصغيرة من المتصفح

    ونفس الاكواد اللى بعدة شبة ليه وبنقفل frameset

    وبكدة نكون خلصنا الصفحة الرئيسية للوحة التحكم بالتقسيمات بتاعتنا
    ممكن نقسمها بطرق مختلفة بس اللى يقدر ويحاول ويشوف هيوصل ولا لا

    طيب نلاحظ ان في 3 صفحات محطوط اساميهم في الصفحة دي وهما

    header.php الراس اللى فيها الترحيب وتسجيل الخروج
    main.php هنا التصفح للوحة التحكم
    menu.php هنا وضع القائمة اللى هنختار منها العملية

    المشاركة الجاية هناخد الهيدر

  3. #3
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    صفحة Header.php الراس

    انظر ال الكود سهل جدا كود HTML

    كود PHP:
                           <?
    include("head.php");
    ?>
    <body background="style/images/gradient12.gif" style="font:12pt tahoma,MS Sans Serif,verdana,arial,helvetica,sans-serif;margin:-0px -0px -0px -0px">
    <table width=100% style="height:auto')"><tr>
    <td style='width:50%;font-size:11px;color:#000000'><b>لوحة تحكم الإدارة </b>(W_TEC 1.0.1)</td>
    <td align='left'  style='font-size:11px;width=50%;color:#000000'>
    <b> <a target="_top" href='../index.php'>الصفحة الرئيسية للموقع</a>
    |<a target="_top" href='index.php?admin=log_out'
    onclick="return confirm('هل أنت متأكد من أنك تريد تسجيل الخروج من لوحة التحكم؟');">
    تسجيل الخروج</a></b></td></tr></table></body></html>
    يا جماعة صفحة عادية اولا جلب صفحة الاستايل وبعدها الجسم وخصائص الجسم الخلفية وخلافة
    وده بسيبة ليكو مش شرط تعملة بنفس مواصفاتي ممكن تغير
    اهم امر في الكود ده هو

    كود PHP:
                           <a target="_top" href='../index.php'>الصفحة الرئيسية للموقع</a
    وطبعا لو حبنا نروح للصفحة الرئيسية للموقع
    اما كلمة target
    بقولة المكان اللى هيظه فية الصفحة المطلوبة في الابط
    وهنا كلمة
    _TOP
    اي في الصفحة باكملها
    ممكن النقطة دي محدش يفهمها بس هنفهمها الدرس القادم ان شاء الله

    الى اللقاء

  4. #4
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    الـدرس الثالــث
    ______________________________________

    اهلا بكم مرة اخري في درس جديد
    اليوم هناخد اصعب درس بجد ملفين بس اصعب واطول ملفين
    يعني عاوز تركيز جااااامد جداا
    الملف الاول القائمة اليمني menu.php
    وهي تحتوي على اختيارات لوحة التحكم مش هطول عليكم بس ارجو التركيز
    نشوف الكود كدة

    كود PHP:
                           <?
    include("head.php");
    ?>
    <script language="javascript" src="js_box/menu.js"></script>
    </head>
    <body>
    <!--بداية  اطار الصفحة بالكامل -->
    <div style="width:100%;height:101%">
    <!--بداية جدول اللوجو -->
    <table  style="width:100%">
    <tr><td align="center">
    <img src="صورة لوجو للوحة التحكم">
    </td></tr></table>
    <!--نهاية جدول اللوجو -->
    <!--بداية جدول الروابط العامة -->
    <table dir="rtl"><tr><td align="center">
    <a target="left" href='main.php'>الصفحة الرئيسية للوحة التحكم</a>
    </td></tr>
    <tr style="height:22px"><td align="center">
    <a href="#top_all" onclick="allplas1()">عرض الكل </a>
    |
    <a href="#botoom_all" onclick="allplas2()">تقليص الكل</a>
    </td></tr></table>
    <!--نهاية جدول الروابط العامة -->
    <br>
    <!--1 اول القائمة الاختيارية-->
    <div  align="left">
    <table>
    <tr>
    <td><b>عنوان القائمة الرئيسية</b></td>
    <td id="TD1" align='left' style="display:black"> 
    <a style="float:left" href="#top" style="display:black" onclick="plas()">
    <img name="img" src="style/images/collapse_tcat.gif" alt="" border="0"></a>
    </td>
    <td id="TD2" align='left' style="display:none"> 
    <a  style="float:left" href="#top2" onclick="plas2()">
    <img name="img2" src="style/images/collapse_tcat_collapsed.gif" alt="" border="0"></a>
    </td></tr></table>
    <table id="T1"  style="display:black">
    <td >
    <div id="headerPan" dir="rtl" align="right"><ul>
    <li >
    <a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </li>
    <li>
    <a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </li>
    <li>
    <a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </li>
    </ul></div>
    </td>
    </table>
    </div>
    <!--1 انتهاء القائمة -->
    <br>
    <!--2 اول القائمة الاختيارية-->
    <div  align="left" >
    <table ><tr>
    <td><b>العنوان الرئيسي للقائمة</b></td>
    <td id="TD3" align='left' style="display:black"> 
    <a style="float:left" href="#top" style="display:black" onclick="plas3()">
    <img name="img" src="style/images/collapse_tcat.gif" alt="" border="0"></a>
    </td>
    <td id="TD4" align='left' style="display:none">
     
    <a  style="float:left" href="#top2" onclick="plas4()">
    <img name="img2" src="style/images/collapse_tcat_collapsed.gif" alt="" border="0"></a>
    </td></tr></table>
    <table id="T2" style="display:black">
    <td >
    <div id="headerPan" dir="rtl" align="right"><ul>
    <li >
    <a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </li>
    <li>
    <a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </li>
    <li>
    <a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </li>
    </ul></div>
    </td>
    </table>
    </div>
    <!--2 انتهاء القائمة -->
    <br>
    <!--جدول حقوق التصميم -->
    <table  style="width:100%">
    <tr><td align="left">
    <img src="style/images/logo_admin.png">
    </td></tr></table>
    <!--نهاية جدول حقوق التصميم-->
    </div>
    </body>
    </html>
    بعض الاكواد شرحة بعضها وبعضها لا
    طيب انا هشرح لكم الكود بالكامل
    طبعا السطر الاول جلب ملف الاستايل
    السطر دة


    كود PHP:
                           <script language="javascript" src="js_box/menu.js"></script> 
    السطر دة جلب ملف جافا اسكربت طبعا مدون فية كود تكبير وتصغير القوائم الاختيارية
    طبعا هو موجود في مجلد باسم js_box
    ونسمي الملف menu.js
    وهناخدة في الدرس ده انشاء الله
    نروح للسطر اللى بعدة
    بداية جسم الصفحة انا بصراحة محبتش اعمل خلفية للصفحة انا تركتها ليكو يعني لونو الصفحة على كيفكم
    السطر الرابع

    كود PHP:
                           <div style="width:100%;height:101%"
    طبعا الاطار الاساسي للصفحة
    الابعاد واضحة طب الطول 101 في المية علشان نظهر شريط التمرين للتجميل
    السطر الخامس
    كود HTML واضح جدا صمم صورة لتكون اللوجو الخاص بك للوحة التحكم
    بداية جدول الروابط
    كل الكود واضح جداا بس هناك سطرين مختلفين
    طيب هقول نظرية الاول ونركز فيها
    انا لما اعمل صفحة وعامل فيها تصميم وصور
    فية خاصية في الاستايل اسمها DISPLAY
    الخاصية دي بتحمل خاصيتين
    الاولي BLACK وهي في الحالة العادية اي كل محتوي االجدول ظاهر
    التانية NONE وهي عكس الاولي عدم اظهار الجدول بما يحتوي
    وصلت اظن كدة تمام
    طيب الكود ده

    كود PHP:
                           <table>
    <
    tr>
    <
    td><b>عنوان القائمة الرئيسية</b></td>
    <
    td id="TD1" align='left' style="display:black"
    <
    a style="float:left" href="#top" style="display:black" onclick="plas()">
    <
    img name="img" src="style/images/collapse_tcat.gif" alt="" border="0"></a>
    </
    td>
    <
    td id="TD2" align='left' style="display:none"
    <
    a  style="float:left" href="#top2" onclick="plas2()">
    <
    img name="img2" src="style/images/collapse_tcat_collapsed.gif" alt="" border="0"></a>
    </
    td></tr></table
    الشرح
    بداية الجدول وبداية الصف في الخانه الاول اسم القائمة
    الخانة الثانية وتحتوي على خاصيتين
    ID الكود ده مهم لاني هستخدمة في كود الجافا وهنعرف مهمتة
    STYLE وفية DISPLAY
    وشرحت فوق الخصية دي وهي هنا في حالة اظهار
    وهنعرف ليه في ملف الجافا
    الخانه الظهرة فيها صورة الصورة دي اللى هدوس عليها هتخفي القائمة
    وبها جلب دالة جافا اسمها PLAS في حالة الضغط بزر الماوس
    يمكن مش واضحة بس لما تطبق الدرس هتعرف وده السهل الممتنع
    الخانه الثالثة عكسها اخفاء
    يبقي الصف فية خانتين بس مش ثلاثة لان الثالثه مخفية
    وقفلت الصف والجدول
    وبعدها الكود دة


    كود PHP:
                           <table id="T2" style="display:black">
    <
    td >
    <
    div id="headerPan" dir="rtl" align="right"><ul>
    <
    li >
    <
    a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </
    li>
    <
    li>
    <
    a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </
    li>
    <
    li>
    <
    a target="left" href="">بند بالقائمة</a>
    </
    li>
    </
    ul></div>
    </
    td>
    </
    table>
    </
    div
    طبعا جدول وبه بعض الروابط
    بس هنا في خاصية ID وقلت هنستخدمها في الجافا
    وخاصية DISPLAY وهو ظاهر وهنستخدمها في كود الجافا بردو
    خلاص كدة هنكرر قوائم على قد ما نقدر بس هنغير ID في خاصية ONCLICK في الاسم
    يعني لو شوفنا القائمة الثانية هنعرف كويس ازاي نزود قوائم
    المشاركة الجاية هناخد ملف الجافا احلى من الجافا مفيش
    يالا نفذ الدرس وشوف النتيجة وعاوزين ابداع ومهارة

  5. #5
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    قولت اوريكم كود الجافا وهنشرحه
    نشوف الكود ونحاول نتعرف علية هو سهل جدا ركز وبجد ممكن نتعرف علية ونفهمه


    كود PHP:
                           function allplas1(){
        
    id=T1.style.display=''
        
    id=TD1.style.display=''
     
    id=TD2.style.display='none'
     
     
    id=T2.style.display=''
        
    id=TD3.style.display=''
     
    id=TD4.style.display='none'
     
    }
    function 
    allplas2(){
     
    id=T1.style.display="none"
     
    id=TD1.style.display='none'
     
    id=TD2.style.display=''
     
     
    id=T2.style.display="none"
     
    id=TD3.style.display='none'
     
    id=TD4.style.display=''
    }
    function 
    plas(){
        
    id=T1.style.display ='none'
     
    id=TD1.style.display='none'
     
    id=TD2.style.display='' 
    }
    function 
    plas2(){   
     
    id=TD2.style.display='none'
     
    id=T1.style.display =''
     
    id=TD1.style.display='' 
    }
    function 
    plas3(){
        
    id=T2.style.display ='none'
     
    id=TD3.style.display='none'
     
    id=TD4.style.display='' 
    }
    function 
    plas4(){   
     
    id=TD4.style.display='none'
     
    id=T2.style.display =''
     
    id=TD3.style.display='' 

    الجماعة اللى ممكن تختصر الكود اوك مع نفسا وتختصر وتجرب وتقولنا النتيجة لنستفيد جميعا
    وانا قلت مش هختصر ودي بسبها للمبرمج الشاطر اللى عندة افكارة الخاصية
    اللى بيفرق مبرمج عن مبرمج
    عدد سطور البرمجة
    يعني
    ممكن كلنا نعمل كود بهدف معين
    بس مش عدد سطورنا زي بعض وصلت طبعا
    يالا مع السلامة
    في رعاية الله

  6. #6
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    شرح كود الجافا
    الشرح
    قلت ان الكود شكلة كدة

    كود PHP:
                           function allplas1(){
        
    id=T1.style.display=''
        
    id=TD1.style.display=''
     
    id=TD2.style.display='none'
     
     
    id=T2.style.display=''
        
    id=TD3.style.display=''
     
    id=TD4.style.display='none'
     
    }
    function 
    allplas2(){
     
    id=T1.style.display="none"
     
    id=TD1.style.display='none'
     
    id=TD2.style.display=''
     
     
    id=T2.style.display="none"
     
    id=TD3.style.display='none'
     
    id=TD4.style.display=''
    }
    function 
    plas(){
        
    id=T1.style.display ='none'
     
    id=TD1.style.display='none'
     
    id=TD2.style.display='' 
    }
    function 
    plas2(){   
     
    id=TD2.style.display='none'
     
    id=T1.style.display =''
     
    id=TD1.style.display='' 
    }
    function 
    plas3(){
        
    id=T2.style.display ='none'
     
    id=TD3.style.display='none'
     
    id=TD4.style.display='' 
    }
    function 
    plas4(){   
     
    id=TD4.style.display='none'
     
    id=T2.style.display =''
     
    id=TD3.style.display='' 

    الشرح في قمة البساطة بص اولا الجافا منظومة مترتبة في الكود دة
    اولا اول دالة اللى اسمها

    كود PHP:
                           function allplas1(){
        
    id=T1.style.display=''
        
    id=TD1.style.display=''
     
    id=TD2.style.display='none'
     
     
    id=T2.style.display=''
        
    id=TD3.style.display=''
     
    id=TD4.style.display='none'
     

    هي لاظهار القائمتين سويا مش قولنا في رابط لاظهار الكل كل القوائم او تقليصهم دة بقي بيظهرهم

    id=t1
    هيدور على الايدي بنفس المواصفات دي يعني هيروح ليساوي t1
    راح وقولت دوت الى هي النقطة يعني هيكمل ويدخل على style بتاعة
    وفي خاصية display
    هنساوي الخاصية دي بفراغ اي هتبقي ظاهرة اذا جدول اللى به القوائم ظاهر
    اللى بعدة زية قولت
    ان طلاما الخانة مخفية مش بحسبها ولا كانها موجودة
    طيب هو هيظهرالاولى وهيخفي التانية صح كدة
    واحد متابع قولى الاولي فيها ايه هقولة ارجع للدرس السابق وشوف
    هتلاقي فيها صورة للتصغير علامة يعني لما ادوس عليها القائمة تختفي
    كدة فهمنا الكود
    وطبعا اللى بعدة فكشن او دالة الاخفاء للكل طبعا
    وكل ما نزود قوائم نزود في الكود دة ودة
    طيب اللى بعدة دالة رقم 3
    هي بتتحكم في قائمة واحدة من القائمتين
    وهي هتخفي القائمة والخانة التانية وتظهر الخانة الثالثة اللى انا هظهر القائمة من خلالها

    واللى بعدها هتعمل مع القائمة دي عكس الكلام

    اما قبل الاخيرة والاخيره مع القائمة التانية

    ولو زودنا قايمة هنزود دالتين واحده لتصغيرها واخري للتكبير

    وخلص الشرح

  7. #7
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    الدرس الرابع

    صفحة main.php
    هذة الصفحة التي سيتم جلب ما نختارة من القائمة بها للتحكم بة
    ولقد وضعت اهم ما سوف نحتاجة فيها
    فعليك اولا عمل قائمة بها الاختيارات الاتية
    1- ملاحظات المدير
    2- اغلاق او تشغيل الاسكربت
    3- تعديل الهيدر
    4- تعديل الفوتر
    5- تصليح الجداول
    6- اخذ نسخة او استرجاع نسخة من قاعدة البيانات للاسكربت
    يبقي لدينا 6 اختيارات في القائمة الجانبية في صفحة menu.php
    ومما لاشك فية اننا سوف نقوم بالاتصال بقاعدة البيانات
    سنحتاج لعمل ملف الكونفج config.php
    ونكون قد انهينا الدورة
    ولاكن بعد ما ناخد كيفية عمل كل ماسبق صفحة صفحة
    وهديتي اخر الدورة هي ملف مفتوح للوحة تحكم بها ما تم اخذة في الدورة ولاكن بشكل احترافي هدية كل من شارك بالدورة
    واهداء بالاسم وشكر وتقدير طبعا للمشاركين بهذة الدورة ومشجعي الدورة ايضا
    هيا نشرح صفحة main.php
    كود الصفحة

    كود PHP:
                           <?
    include("head.php");
    ?>
    <body  bgcolor="#10375D" style="margin:0px;border-top:2px #262626 solid">
    <table class="style1" style="border-bottom:1px #FFFFFF solid;width:100%;height:22px">
    <tr><td class="style2">
    اهلا بك في لوحة تحكم - W_TEC 1.0.1 <!--اسم موقعك او الاسكربت-->
    </td></tr>
    </table>
    <div align='center' style="width:100%;height:101%">
    <!--بداية صفحة المعالجة او الصفحة الام-->
    <?php
    switch (ad_st){
     default:
      include(
    "admin_home_home.php");
     break;
     case
    "in_namember":
     include(
    "in_namember.php");
     break;
    //**************************************** 
     
    case"web_on_off":
     include(
    "web_on_off.php");
     break;
     case
    "in_on_off":
     include(
    "in_on_off.php");
     break;
     
    //****************************************
     
    case"add_header":
     include(
    "add_header.php");
     break;
     case
    "in_header":
     include(
    "in_header.php");
     break;
     case
    "add_footor":
     include(
    "add_footor.php");
     break;
     case
    "in_footor":
     include(
    "in_footor.php");
     break;
    //****************************************
     
    case"backup":
     include(
    "backup_list.php");
     break;
     case
    "up_export":
     include(
    "up_export.php");
     break;
     case
    "ub_restor":
     include(
    "ub_restor.php");
     break;
     case
    "repair":
     include(
    "repair.php");
     break;
    //****************************************
    }
    ?>
    <p>
    <?
    include("footor_admin.php");
    ?>
    </div>
    </body></html>
    الشرح
    السطر الاول كما تعودنا جلب ملف الاستايل
    السطر الثاني حتي فتح كود البي اتش بي
    هي رسالة ترحيب بسيطة تبقي معك في لوحة التحكم
    كود

    كود PHP:
                           switch (ad_st){
     default:
      include(
    "admin_home_home.php");
     break; 
    بداية دالة السويتش
    وهنا وضعنا صفحة رئيسية للسويتش واسمها
    admin_home_home.php
    لوضع ما نريد ظهورة بالصفحة الرئيسية للوحة التحكم

    كود PHP:
                           case"in_namember":
     include(
    "in_namember.php");
     break; 
    شرط عندما يكون الرابط يساوي in_namember
    ياتي لنا بصفحة او يظهر صفحة in_namember.php


    كود PHP:
                           case"web_on_off":
     include(
    "web_on_off.php");
     break; 
    ثم شرطنا عندما يكون الرابط يساوي كلمة in_on_off
    ياتي لنا في الصفحة او يظهر لنا في الصفحة صفحة اغلاق او تشغيل الاسكربت

    كود PHP:
                           case"in_on_off":
     include(
    "in_on_off.php");
     break; 
    عند طلب اغلاق او تشغيل الاسكربت يذهب لصفحة المعالجة التي تحمل اسم
    in_on_off.php لعمل الامر وتنفيذة

    كود PHP:
                           case"add_header":
     include(
    "add_header.php");
     break;
     case
    "in_header":
     include(
    "in_header.php");
     break;
     case
    "add_footor":
     include(
    "add_footor.php");
     break;
     case
    "in_footor":
     include(
    "in_footor.php");
     break; 
    اكيد عرفنا الكود
    عندما يساوي add_header ياتي لنا بصفحة تعديل الهيدر
    وعند طلب تعديلة وتفعيل التعديل يذهب لصفحة in_header لعمل التعديل
    وهكذا في تعديل الفوتر

    كود PHP:
                           case"backup":
     include(
    "backup_list.php");
     break;
     case
    "up_export":
     include(
    "up_export.php");
     break;
            case
    "ub_restor":
     include(
    "ub_restor.php");
     break; 
    عندما يكون الرابط يساوي backup يظهر صفحة اخذ او استرجاع نسخة من القاعدة
    وعندما يساوي up_export يقوم باخد النسخة الاحتياطية
    وعندما يساوي ub_restor يقوم باسترجاع النسخة الاحتياطية

    كود PHP:
                           case"repair":
     include(
    "repair.php");
     break; 
    هذا ايضا امر تصليح الجداول
    اي عندما يكون الرابط يساوي repair يجلب صفحة repair.php
    ثم وضعنا ملف الفوتر الخاص بالوحة التحكم
    اي اللى فية حقوق التصميم والتطوير
    يبقي لنا 13 ملف في الدورة ونكون قد انهيناها تماما
    ونبداء بأذن الله في دورة جديدة
    تابعو الدورة للنهاية فهناك مفاجأت كبيرة

  8. #8
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    نخش في صلب الموضوع ونجيب من الاخر

    احنا عملنا كام ملف

    1- ملف الاندكس index.php
    2-ملف الدخو log_in.php
    3-ملف الرئيسي للوحة التحكم index_admin.php
    4- ملف التقسيم للوحة التحكم admin_home.php
    5- ملف القائمة الجانبية menu.php
    6-ملف الهيدر header.php
    7- lملف صفحة التحكم بالأختيارات main.php
    8- ملف جافا menu.js
    9- ملف config.php
    10-ملف الأستايل head.php وقلنا نسيبو فاضي دلوقتي هنعملة اخر الدورة بأحتراف كامل

    ***
    خدنا 10 ملفات منا من اختصر في الملفات دي بس المطلوب
    هل انت تملك هذة الملفات ولا ناقصة عندك
    ردك مهم علشان اعرف انت فين
    جربت وشغالين معاك ولا فيه خطاء فيهم
    احنا هنخش في الغريق شويه فلازم نكون مخلصين كل الملفات دي يعني تمام

    ****************************-----

    ناقص بس صفحات التحكم

    اللى هما اية
    1- أغلاق او تشغيل الموقع
    2- الصفحة الرئيسية للوحة التحكم
    3- تحري الصفحة الرئيسية
    4- تحرير الاستايل
    5-اصلاح الجداول
    6- استعادة او اخذ نسخة احتياطية للجداول
    7- معلومات عن PHP
    8- معلومات السيرفر
    9- تحرير ملف الهيدر
    10- تحرير ملف الفوتر

    هما 10 دروس فقط وتنتهي الدورة

  9. #9
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    الدرس الخامس

    درس جديد

    اهداف الدرس ويمكن اول مرة اقول الاهداف

    هنتعلم كيف نعمل صفحة لأغلاق وتشغيل الموقع او الاسكربت
    الصفحة دي بتعتمد علي جدول
    طب يالا بينا نشوف الكود ونقول الشرح

    __________________________________________

    كود PHP:
                           <?
    include("../config.php");
    $con = @ mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass );
    $db= @ mysql_select_db($db_name,$con);
    $query="select * from on_off_web";
    $result=mysql_query($query,$con);
    if(
    $result){
    while (
    $web mysql_fetch_array($result))
        {
               
    $off_on $web[on_off_web]; 
               
    $whet_off $web[whet_off];
               
    $new_date $web[date];
               
    $new_time $web[time];
     
        }
     
    }
    ?>
     
    <p><br>
    <div align='center'>
     
    <table><tr><td align='center'>
    <form name='lesson' action='main.php?ad_st=in_on_off' method='post'>
    <b>أغلاق او تشغيل الموقـع</b>
    </td></tr></table>
     
    <table dir="rtl" >
    <tr><td></td></tr>
    <tr><td ><br><b>
    اختــار من القائمـة : </b>
    <select name="on_off">
    <option value="2"> أغـلاق / تشغيـل </option>
    <option value="1">أغــلاق</option>
    <option value="0">تشغيـل</option>
    </select><b>
    حالة الموقع الأن :
    <?
    if($off_on=="1"){
     echo 
    "مغلق الأن";
     echo
    "بتاريخ : [$new_date]";
     
     echo 
    "/ [$new_time]";
    }
    else{
     echo 
    "يعمل الأن";
      echo
    "بتاريخ : [$new_date]";
     
     echo 
    "/ [$new_time]";
    }
    ?>
    </b>
    </td></tr>
    <tr><td><br>
    <b>
    سـبب الأغــلاق : 
    </b>
    </td></tr>
    <tr><td align='center'>
    <textarea  name='whet_off' dir="ltr">
    </textarea>
    </td></tr>
     
    <tr><td  align='center'> 
    <input  type="submit" value="مـوافـق">
    </td></tr></form></table></div>
    كود كتير حلو وكتير نحس انو تقيل بس بالعكس شوية تركيز وشية فكر وتعالي نشوف الكود

    كود PHP:
                           <?
    include("../config.php");
    $con = @ mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass );
    $db= @ mysql_select_db($db_name,$con);
    $query="select * from on_off_web";
    $result=mysql_query($query,$con);
    if(
    $result){
    while (
    $web mysql_fetch_array($result))
        {
               
    $off_on $web[on_off_web]; 
               
    $whet_off $web[whet_off];
               
    $new_date $web[date];
               
    $new_time $web[time];
     
        }
     
    }
    ?>
    معلومات الاتصال في السطر الأول طبعا بقاعدة البيانات
    السطر التاني امر الاتصال
    السطر الثالث تحديد قاعدة البيانات
    السطر الرابع نحدد فية الجدول اللى هنشتغل علية هنطلع معلومات منة
    السطر الخامس ارسال الاتصال في متغير
    السطر السادس وضع شرط
    السطر السابع عمل حلقة لأستخراج المعلومات وحفظها بمتغيرات طبعا هنستخدمها
    حد يسأل في ايه هنستخدم المعلومات دى هقول اهو جايلك في الكلام
    نكمل شرح الكود

    كود PHP:
                           <p><br>
    <div align='center'>
     
    <table><tr><td align='center'>
    <form name='lesson' action='main.php?ad_st=in_on_off' method='post'>
    <b>أغلاق او تشغيل الموقـع</b>
    </td></tr></table>
     
    <table dir="rtl" >
    <tr><td></td></tr>
    <tr><td ><br><b>
    اختــار من القائمـة : </b>
    <select name="on_off">
    <option value="2"> أغـلاق / تشغيـل </option>
    <option value="1">أغــلاق</option>
    <option value="0">تشغيـل</option>
    </select><b>
    حالة الموقع الأن :
    <?
    if($off_on=="1"){
     echo 
    "مغلق الأن";
     echo
    "بتاريخ : [$new_date]";
     
     echo 
    "/ [$new_time]";
    }
    else{
     echo 
    "يعمل الأن";
      echo
    "بتاريخ : [$new_date]";
     
     echo 
    "/ [$new_time]";
    }
    ?>
    </b>
    </td></tr>
    <tr><td><br>
    <b>
    سـبب الأغــلاق : 
    </b>
    </td></tr>
    <tr><td align='center'>
    <textarea  name='whet_off' dir="ltr">
    </textarea>
    </td></tr>
     
    <tr><td  align='center'> 
    <input  type="submit" value="مـوافـق">
    </td></tr></form></table></div>
    ده سهل جدا على متعلمي لغة اتش تي ام ال

    نشرح علشا اللي مش عارف يبقي معانا على الخط

    فتحنا اطار وحطينا جدول وبداخل الجدول فورم حلو الكلام

    حطينا قائمة اختيارات علشان نختار هنغلق الموقع ولا هنشغلة

    طب حتة ذكاء هعرف منين ان الموقع شغال ولا لا من لوحة التحكم

    هنا عرفنا قيمة المتغيرات اللى شرحناها فوق

    وحطينا شرط $off_on=="1" هيبقي الموقع مغلق ويكتب الموقع مغلق الان ويكتب التاريخ والوقت

    وطبعا العكس لو مش يساوي واحد

    حتة كتير حلوة وليها مذاق خاص في اللوحة

    نكمل

    حطينا تكست اريا علشان نقول الموقع مغلق ليه سبب الاغلاق يعني علشان اللى يدخل يعرف السبب شغل محترفين

    وبعدها حطينا زر الموافقه هينقلنا لصفحة وضع المعلومات بالجدول وتفعيل الاختيا سواء اغلاق او تشغيل

    طيب ايه عاوزين نعرف الجدول مكون من ايه معلومات الجدول اسم الخانات سهل جداااا

    المعلومات
    اسم الجدول : on_off_web
    الخانة الاولي : n_off_web
    الخانة التانية : whet_off
    الخانه الثالثه : date
    الخان الرا بعه : time

    طبعا كدة تقدر تعمل الجدول اللى ميعرفش يعملة يقولى واشرح كيف عمل هذا الجدول

    ننقل على الصفحة اللى هتغلق الموقع او تشغلة بالفعل
    المشاركة القادمة

  10. #10
    أدارى
    الصورة الرمزية HVIPS4


    تاريخ التسجيل: Jun 2011
    رقم العضوية: 6
    الدولة: Cairo
    المشاركات: 1,979
    HVIPS4 غير متواجد حالياً

    رد: برمجة لوحة تحكم مثل vb


    الدرس السادس
    اهلا بكم مرة اخري مع درس جديد وشيق جداااا

    يعني اية يامان تعالي مع بعض نعمل شي ضروري في اي لوحة تحكم

    بجد الموضوع النهاردة لذيذ جدااااااااااااااااااا

    هنعمل اية سؤال وجية جداااا من شخص ذكي مثلك

    اي اسكربت او موقع اخر ما نخلصة هنرفعه على استضافة

    طيب احنا هنعمل ملف يقولنا معلومات عن هذة الاستضافة

    وكمان نحط تكست اريا نسجل بها ملاحظات المدير العام

    ونحط حقوق تصميم الاسكربت ولوحة التحكم


    حلو كتير وشيق نشوف الكود الاول وسهل جدااااا


    كود PHP:
                           <?
    include("head.php");
    ?>
    <br>
    <div align='center'>
    <table>
    <tr><td align='center'>
    <b>معلومات عامة</b>
    </td></tr></table>
    <table>
    <tr>
    <td style='width:173px'>
    <b>نوع السيرفر</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    <?
    echo PHP_OS;
    ?>
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td style='width:173px;'> 
    <b>المزود</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    <?
    echo PHP_SAPI ;
    ?>
    </td>
    </tr>
       
    <tr>
    <td style='width: 173px;'>   
    <b>PHP</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    <?
    echo phpversion();
    ?>
    </td>
    </tr>
    </table>
    </div>
     
     
     
     
    <form action='main.php?ad_st=in_namember' method='POST'>
    <div align='center'>
    <table><tr><td align='center'>
    <b>ملاحظات المدير العام</b>
    </td></tr></table>
    <table>
    <tr><td></td></tr>
    <tr>
    <td align='center' style='width: 100%'>
    <textarea name='namember'>
    <?
    include("namember.oop");
    ?>
    </textarea>
    </td>
    </tr>
    <tr><td align="center">
    <input type='submit' value="حفـظ" style=" width:60px">
    </td>
    </tr>
    </table>
    </div>
    </form>

    <div align='center' >
    <table class="table1"><tr><td align='center'>
    <b>مطور برنامج عالم التكنولوجيا</b>
    </td></tr></table>
    <table>
    <tr>
    <td style='width: 173px' >
    <b>طور البرنامج بواسطة</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM ELMASRY
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td > 
    <b>التطوير للعربية</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>&nbsp;
    HOSSAM HAMED MOHAMED
    </td>
    </tr>
       
    <tr>
    <td>   
    <b>التحكم بالمنتج</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM_ELMASRY2007@YAHOO.COM</td>
    </tr>
    <tr>
    <td>   
    <b>التطوير البرمجي</b>
    </td>
    <td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM HAMED HOHAMED</td>
    </tr>
    <tr>
    <td>  
    <b>تنفيذ حقوق النشر من قبل</b>
    </td>
    <td style='background-color:#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM ELMASRY
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td>  
    <b>محمول / تليفون</b>
    </td>
    <td  style='background-color:#007297' dir='ltr'>
    0129493521 / 0233527145
    </td>
    </tr>
    </table>
    </div>
    بسم الله ما شاء الله كود بجد كتير خفيف كتير حلو

    اهم الاوامر فية سريعااااا


    كود PHP:
                           <?
    echo PHP_OS;
    ?>
    دة امر بي اتش بي جاهز وظيفتة بيقولنا نوع السيرفر اللى عليه الاسكربت او الموقع بمعني ادق اللى شغالة منه الصفحة لينكس او ليونكس على حسب

    كود PHP:
                           <?
    echo PHP_SAPI ;
    ?>
    ودة نفس الطريقة بس بقولنا نوع المزود اباتشي او غيرة على حسب

    كود PHP:
                           <?
    echo phpversion();
    ?>
    رقم اصدار نسخة البي اتش بي علشان نعرف هنشتغل على اني اصدار

    كود PHP:
                           <form action='main.php?ad_st=in_namember' method='POST'>
    <div align='center'>
    <table><tr><td align='center'>
    <b>ملاحظات المدير العام</b>
    </td></tr></table>
    <table>
    <tr><td></td></tr>
    <tr>
    <td align='center' style='width: 100%'>
    <textarea name='namember'>
    <?
    include("namember.oop");
    ?>
    </textarea>
    </td>
    </tr>
    <tr><td align="center">
    <input type='submit' value="حفـظ" style=" width:60px">
    </td>
    </tr>
    </table>
    </div>
    </form>
    مجرد فورم وبه تكست اريا وزر موافقه
    التكست اريا هنكتب بها الملاحظات اللى عاوزناها
    وطبعا هنحفظها بدالة اف اوبن fopen
    في ملف تحت مسمي
    namember.oop


    كود PHP:
                           <div align='center' >
    <
    table class="table1"><tr><td align='center'>
    <
    b>مطور برنامج عالم التكنولوجيا</b>
    </
    td></tr></table>
    <
    table>
    <
    tr>
    <
    td style='width: 173px' >
    <
    b>طور البرنامج بواسطة</b>
    </
    td>
    <
    td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM ELMASRY
    </td>
    </
    tr>
    <
    tr>
    <
    td 
    <
    b>التطوير للعربية</b>
    </
    td>
    <
    td style='background-color :#007297' dir='ltr'>&nbsp;
    HOSSAM HAMED MOHAMED
    </td>
    </
    tr>
       
    <
    tr>
    <
    td>   
    <
    b>التحكم بالمنتج</b>
    </
    td>
    <
    td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM_ELMASRY2007@YAHOO.COM</td>
    </
    tr>
    <
    tr>
    <
    td>   
    <
    b>التطوير البرمجي</b>
    </
    td>
    <
    td style='background-color :#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM HAMED HOHAMED</td>
    </
    tr>
    <
    tr>
    <
    td>  
    <
    b>تنفيذ حقوق النشر من قبل</b>
    </
    td>
    <
    td style='background-color:#007297' dir='ltr'>
    HOSSAM ELMASRY
    </td>
    </
    tr>
    <
    tr>
    <
    td>  
    <
    b>محمول تليفون</b>
    </
    td>
    <
    td  style='background-color:#007297' dir='ltr'>
    0129493521 0233527145
    </td>
    </
    tr>
    </
    table>
    </
    div
    الكود اسهل مما يمكن كتابة حقوق الاسكربت بجدول والبيانات الخاصة بالمصمم

    كدا خلصنا الملف دة طب ملف المعالج / كتابة الملاحظات هقولة دلوقتي هو سهل

    نلاحظ ان الاكشن بتاع الفورم كدا

    كود PHP:
                           action='main.php?ad_st=in_namember' 
    يعني هيروح صفحة main.php
    وهيبحث عن السويتش ad_st
    ويروح الى in_namember

    هيلاقيها بهذا الشكل

    كود PHP:
                           case"in_namember":
     include(
    "in_namember.php");
     break; 
    نلاحظ ان فية امر جلب ملف in_namember.php

    ايه بقي اللى جوه الملف ده الكود يعني نشوف كدة الكود بسيط جداااااااااا

    كود PHP:
                           <?php
    $feilname
    ="namember.oop";
    $myfeilfopen ($feilname,'w');
    fwrite ($myfeil,$_POST[namember]);
    fclose($myfeil);
    ?>
    السطر الاول الملف اللى هنسجل فية الملاحظات
    السطر لثاني امر فتح الملف والكتابة اليه ولاكن مسح كل شئ فية والكتابة من جديد
    السطر الثالث تنفيذ الامر الخاص بالكتابة ومتغير الكتابة يعني اللى مكتوب فى التكست اريا هو اللى هيكتبة
    السطر الاخير قفل الدالة الخاصة بالكتابة

    بجد تعبتكم الدرس طويل وشيق ولذيذ جدااا
    محدش يقول غير كدة

 
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •